15 Ağustos 2009 Cumartesi

O kadar intihar ettim ki yaşamaya mecalsizim...

Kabuk bağlayan yaralarımdan öğrendim yaralanmayı, sonra da senden...

Düşlerim nerden düştüyse adı intihar olmuştu yaşamamın. Özneliğini yüklendiğim tüm

yalnızlıklarımdan istifa dilekçemi sundum kendime..

Yaşama kafa tutarak geçiyorum gençliğimden de... Parmak uçlarımda, tüm mahçupluğuyla kalemim ayrılığı kusuyor... Ama ben seni susuyorum dilimin döndüğünce.

...Dipteyim...

Koynumda ayaza çalan yokluğunun ayak izleri…

(A$K gibi)…

Aklımın zoruna iliştiriyorum hesapsızlığımı...
Yazgımı karalıyorum belki temize çekersin diye ama bu önsözsüz ağıtın nüshası temize çekilmiyor.

Yokluğundan ezberliyorum gülüşünü önce... Gelişlerinin cehennemlerine denk geliyor yalnızlığım.

Tanrı affetsin kabuk bağlamayı bilmeyen tek başınalığımı...Yarası git gide derinleşiyor acıya buladığım cümlelerimin... Bir bavul dolusu cümle var defterimde sana dair. Yara bandı tutmayacak kadar derin tüm cümlelerim. Haklıydın…Bitmeyecekti…
Olmayacaktı bu düşe konulmuş bir noktam. Virgüllerle dolu bir düştün, beni çok büyüttün… Yapıp bozulacak kadar oynamıyorum artık kendimle.. Şimdi asılsız kimliğim bir yıl daha eskidi !!!

Bir sayı daha düşüyor sıfırlanmış ömrüme. Bir yıl daha büyüyorum kendime…Bir adım daha yaklaşıyorum bulmayı umut ettiğim kimliğime... Uçurumlara sürgün ediyorum düşsel kırıklarımı. Varlığımın üstünden bir yıl daha geçiriyor zaman. Yokluğuma bir adım daha yaklaşıyorum. ‘’İyi ki doğdun”lara sığınmıyorum. İyi ki sini keşfedemedim henüz ömrün… Bir yıl daha büyüyorum. Bir yıl daha küçülüyor içimdeki neşe. Bir yıl daha satır arasına sıkıştırıyorum hayallerimi.

Ben vazgeçiyorum, sen büyütür müsün yarınlarımı benim yerime?

O kadar intihar ettim ki yaşamaya mecalsizim… Sen düşlerimdeki büyük…

Bense düşlerle büyüyen asılsız bir küçük…

yazan:Halis KARA

5 yorum:

  1. bu yazı benim çok beğendiğim ve aynı zamanda şuan üstünde çalıştığım bir kitapta yayınlamayı düşündüğüm bir yazıdır. bu yazının kitabımda yayınlanmasına müsaade eden yazının asıl sahibi halis KARA'ya tşklerimi sunuyorum...

    YanıtlaSil
  2. Yüreğinize sağlık..
    Size bu hisleri yaşatan bu hayata inceden bir sitem göderseniz de iyiki sizi bize kazandırmış demeden duramıyorum..

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. dibini gördüğüm her şeyi severim, sonu gelmeyen düşüşlerden iyidir çünkü. intihar etmeye doyamayan bir hayatı düşlemek dahi istemiyorum, mecalsiz yaşamak bana göre değil çünkü.

    gerçekten güzel bir yazı. kitabınız şimdiden hayırlı olsun.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Arkadaşlar öncelikle osman abimin bu yazımı abartılı bir şekilde sevdiğini biliyorum ve burada yayınladığı için tekrardan teşekkür ederim siz değerli dostlarım yorumlarınızı beğendim dilerim yaşamınızda tüm güzellikler gönlünüze göre olur.

    YanıtlaSil
  5. yüreğine sağlık kardeşim...ilhamın bol bahtın açık olsun...hayırlı Ramazanlar diliyorum...kalbimizin asıl sahibine emanetsiniz..vesselam...

    YanıtlaSil