13 Eylül 2009 Pazar

AÇILIMIN NERESİ AÇILACAK?

Uzun bir süredir bir açılım medyayı işkâl etmektedir. Görünüşe bakılırsa bu açılıma bir isim koyabilmek için ne yazık ki bir siyasi partiye yandaş olmak gerekiyor. Çünkü her biri hesabına geldiği gibi isimlendiriyor. Birileri KÜRT AÇILIMI birileri DEMOKRATİK AÇILIM ve başka birileri de TERÖR AÇILIMI olarak isimlendirmektedir. Son olarak ta BARIŞ VE KARDEŞLİK AÇILIMI adını almış bulunmaktadır. Şimdi bu açılımı açalım dersek acaba açılımın neresini açacağız diye düşünmek gerekmiyor.
* * *
Bu düşünceler dâhilinde geçmişe bir göz atacak olursak ilk önce;
*TRT6’nın (TRT şeş)açılması açılımın ilk adımı niteliğini taşımaktadır.
*İkinci adım olarak ta diğer tüm özel kanallara da 24 saat Kürtçe yayın yapma hakkının tanınmasıdır. -Şimdi tüm kanallara bu hak tanınırsa bütün kanallar 24 saat Kürtçe yayın yapacaktır diye düşünen insanlar olamaz çünkü bölgedeki yerel kanallar dahi 24 saat Kürtçe yayın yapmıyorken (müzik programları genelde Kürtçe ama reklâm ve haber bültenleri çoğunlukla Türkçe) diğer büyük kanalların 24 saat Kürtçe yayın yapacağını düşünüyor olamayız. Bu adım sadece milletin kendisini daha rahat hissetmesini sağlayacak nitelikte bir adım gibi görünmektedir.-
*Üçüncü adım ise görünüşe bakılırsa üniversitelerde KÜRDOLOJİ bölümünün açılması olacaktır.
Ve bu adımları başka hangi açılımlar takip edecek şimdilik belirsiz gibi görünmektedir ama Türkiye Cumhuriyeti demokratik bir devlet olduğu için bu açılımlar gerekiyordu. Eğer ki azınlıklara bazı haklar tanınmasa bu ülkenin DEMOKRASİ anlayışına ters düşer ve böyle bir sistemin adını da siyaset biliminde ÇOĞUNLUK DİKTASI olarak görmekteyiz.
* * *
Şimdi son olarak ta açılımı destekleyen ve karşı çıkanları ele almak gibi bir girişimde bulunmayacağım. Sadece bu açılımı destekleyen ya da karşı çıkan kim olursa olsun gerçek iyi niyetinin dışına çıkıp ta bu açılıma son olarak verilen BARIŞ VE KARDEŞLİK adını kendi siyasi emellerine alet edip bu milletin huzuru ve barışı üzerinde siyasi rant elde edipte partisinin tabanını genişleterek yeni oy kitleleri katmaya çalışan olursa (-ki zaten böyle bir şeyin olduğunu tahmin etmek bile istemiyorum) söyleyecek tek söz olarak YAZIKLAR OLSUN demekten başka kelime bulamıyorum.

Osman TUNCAY / o.tuncay191@hotmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder