25 Ekim 2009 Pazar

HAYATTAKİ SÖZLERİMİN ANAFİKİRİLERİ

Hayat her zaman dostluklar üzerine kurulmuş bir penceredir. Bu pencereyi açtığınızda bazen temiz hava bazen de sis bulut ve yağmur girebilir. Önemli olanda içeri giren sis ve yağmuru anlayabilmek değil midir? Artık tecrübeye dayanmış yaşam hikayeleri doğru yolu bulmaya katledilmiş zaferdir.
Mayıs 2006 ANKARA

Bazen geleceğe yönelik tasarlanmış sahte oyunlar iyi bir senaryonun kapsamında rollerini yapamayan bir oyuncu gibidir.
Mayıs 2005 KONYA



Hayat içerisinde kavgalar hep süregelmiştir. Sadece anarşist kavgalar değildir toplumda yaşananlar. Ortak bir kavgada yaşamla mücadele eden siyasi istikrarı hedef akışı olarak belirleyen, belki de bir dilim ekmeği kazanabilmek için türlü umutlarını kaybedip, yaşamla boğuşan bunlar değil midir? Yaşam kavgası … umut kavgası…. Ve hayat mücadelesi
Belki devlet ortak bir yaşam politikası ile insanlara değer vermeyi hayat kavgasını unutturmaya çalışırken belki de bir insanın devletten sömürülmüş duygularını kazanmak için, bir araç olarak çıkar bütünlüğü sağlamak adına onunla kavga içerisine girebilir mi ?
Mayıs/2005 KONYA

Hayat bazen yalnızlığa kaybolmuş duyguların sonsuz serüveninde türlü fedakarlıklardan yoksun kalmış olabilir önemli olan da bu duyguların yaşam içerisinde düşsel anılarını paylaşma olanağı sağlamasıdır. Sevgilerin öldükten sonra bitmesi değil, ölen kişilerin sevgilerini beraberce sorgulanması ve unutulmamasıdır.
Mart/2005 KONYA

Umutsuzluğa kapılmak suç olsa da o umudu kendi iradesinde toplayan ve gerçekleri göz göre göre yaşayan insanların değil de o gerçekleri umudunda barındıran insanların anlatıldığı romanlarda hayat her ne kadar cezalara yönelik bir devletin kaplıcası olsa da o kaplıca da şifa bulabilecek sevgi tadabilecek ve her türlü paylaşımda bulunabilecek insanlar muhakkak vardır.
2004/ temmuz/ ANKARA

Yalnızlığa kaybolmuş bir insanın geçmişteki anılarını kazıyarak yeniden o değerlere sahip çıkmaya meyil vermiş bir insanın yaşam mücadelesini anlatmak ve hayatındaki tüm insanları geçmişteki bir anarşizm içerisinde kaybettiği insanları bulabilmek adına yeniden hayat potansiyeli yakalayıp o insanları arayış içerisine girerek sevgiyi, mutluluğu ve yaşam acısını paylaşabilmek için mücadele veren bir insanın yaşam hikayesidir hayat.
2007/ANKARA

2 yorum:

  1. Çok güzel yazılmış sözler hepimiz biraz okuyp desr almalıyız rebrikler bu paylaşım için.

    YanıtlaSil
  2. hepsi birbirinden güzel ve anlamlı olduğu için yazılacak yorum bulunamıyor :)

    YanıtlaSil