6 Kasım 2009 Cuma

-ecek zamanlı hikaye

''Heyecanı hissetmek ayrı bir duygu.Bir garip heyecan.Bir döngü bu,heyecan başlığı altında.Hergün bir döngü.Sabah parıldayan güneşin heyecanı.O güneşi görenin heyecanı.Isıtmadan önceki soğuk.Karşında güneş ama soğuk.Tam tepeye varınca güneş.Şimdi içim ısındı.Akşama gider güneş.Batmaya gider,çoğu canlıda onunla beraber yatmaya gider.Gece gelir,ay çıkar,yıldızlar birikir.Bir levha camdan yukarıya bakakalan çift göz.Kendisi durağan,hareket halinde.Trende.''
Yolculukların en garibidir tren.Tartışma,sorun gibi unsurların az bulunduğu bir yerdir,nitekim gidilecek yerin saatini bilme AMAN TRAFİKTİ derdi yoktur.Yolculuk keyfinin son haddidir trende bulunmak.Biraz sıkıntı olabilir tek başına yolculuk,ancak bu bir önyargıdır.Trende tek başına bulunanların sayısı çift ise,artık o kişi tek değildir.

Şehrim insanlarının derdi,tren yolu kadardır.Uzun,trajik,keyifli.Keyifli kısmı meşgale bulunamamasındandır.Camdan dışarı atılan bakış,bir pargraf gibidir.Yeni konuya geçilir.Yaşlı hep yakınmaktadır.Sanki o kadar sene ''yakınma,tecrübe'' duygusunu vermiştir.Sevgide vardır yaşlıda.Genç komiktir,yaşlıdan beslenir.Mutualist bir beslenme.
Her yeni istasyon bir heyecandır.Gidilecek yer,bir eksilmiş,hissedilen heyecan bir artmıştır görünen kısımda,gölgede hissedilen heyecan 3 ila 5 derece arası artmıştır.
Yaşlıdan artık sıkıntı gelmiştir.Manzaradan sıkıntı gelmiştir.Tahammülsüzlük;sabırsızlık duygusu ile yuva kurmuş,çocukları olmuş ismini de MERAK koymuşlardır.MERAK arkadaş çevresi edinecek yaşa gelmiştir.Arkadaşı ACABA ile oynamaktadır.
Genç oyalanmak için hayal kurmaktadır.Yemekte yiyebilir tabi oyalanmak için.Hatta ''oyalanmak'' kelimesini düşünür.''Oyalanmak'' onun için sadece şişlerle örgü yapan bir kadın için geçerli olmalıdır.
Yaşlının vakti gelmiştir.Kalkmakta,sana selamet dilemektedir.İyi dileklerde bulunulur,genç yine tek kalmıştır.Bu sefer trendeki insanlarda azalmıştır.O zaman bir cesaret gelmektedir.Cesaret geleceğini şeytan dürtmesi tarzında bir üşüntü ile belli eder.Gece körkütük olmuş,sarhoş gibi eve dönmekte,günün ağırması için dakika saymaktadır.Esneme üzerine rekor kırılmıştır,baygın gözler on saniyelik kapanıp-açılmalarla sürmüş,algıları şalterleri inmiştir.Refleksler azalmış,kaslar dinlenmeye çekilmiştir.Dürtülen genç,etrafına bakmaktadır.Tren bekçisi onun inmesi gerektiğini belirtir.Genç bir an önce toparlanıp trenden inmektedir.Giden tren hüznünü ardında bırakınca,gönüller iki olur.

6 yorum:

  1. birkaç yazım hatası var acele yazdığım için oldu kusura bakmayın.

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık güzel bir yazı.O kadar hata
    kadı kızında da olur.Size,Osman beye ve grubunuza
    selam ve sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. tşkler ayşegül KESKİN KALEMLER ailesi olarak sizi saygıyla selamlıyoruz...

    YanıtlaSil
  4. yazarlıkta hiç acele edilmez kötü sonuç yani kötü nota sebebiyettir bu affedilmez ben şahsen beğenmedim NOT arnelator:(

    YanıtlaSil
  5. erdembey yazınız gerçekten harika olmuş.

    yazım hataları konusuna gelince zaten benim edebiyatla pek içli dışlı olmayışımdan mıdır bilmiyorum ama pek yazım yanlışı göremedim :)))

    YanıtlaSil
  6. evet ADSIZ sonuç kısmı için sana hak veriyorum.

    YanıtlaSil