17 Kasım 2009 Salı

-hiç-

*Hamam git,önce terle veya terletsin seni FELAKET TELLAKI!

*Esmersen güzelsin.Peki zenciysen? -daha güzel.

*Karl Marx ismi;olsa olsa banyo veyahut lavabo temizleyicisi.

*GDO hayatımızda vardı zaten ki.Atalarımızdan beri hemde,yoksa nedir ki ÇARŞIDAN ALDIM BİR TANE EVE GELDİM BİN TANE?



*Akıllıdır bilge,parayla satar aklını ama kurnazca.Akıl satıyorum der,düşünce satar.Parça satar,bütünü korur iyiden İDEye;sofist,paradigma,dogmatik,tek bildiğim iki-üç felsefe.

*OSMANLIDA İŞKENCE;
1.TANE;Suç işleyen kişi kaya tuzu yedirilmek üzere çöle bırakılır.
2.TANE;Yine suçlu,aç halde bir torbaya koyulup baş tarafından sıkıca bağlanmak üzere deli danaların geçtiği güzergaha bırakılırmış
kaynak; L-MANYAK 1998.BAHADIR BOYSAL

*Yamyam için bünyesinde fazlaca kan bulunduran insan,sulu yemektir.

*Prof.Dr Schwans yaptığı araştırmada;''öperken kulak çınlatanların mutsuz olduklarını iddia etti.''Schwans a göre öpecek insanı olmayan,tek yaşayıp,yalnız olanların yakınlarını gördüklerinde özlemini böyle giderdiklerini dile getirdi.Aferin ona.

*Dışavurumculuk akımının temsilcisi;DIŞKI!

*Boş gezenin boş kalfası değil de,boş gezenin BOŞ KAFASI! olsun o.

*Kaideler kuralları bozmaz ama el-kaideler sadık kalır mı bilmem

*Fakirler para ismine para derler,zenginler ise fakirin bu tavrını iplemezler.Onların dili farklı olmalıdır çünkü.Paraya para dememelerinin sebebi paraya para diyenlerin fakir olmasıdır -bilmem anlaşıldı mı-

*Bir garip (bokluklar içinde yaşamış) sinek,ağlıyor mu ne?

* ''Baba,biz şimdi meyve yeriz de bazen tohumlarını da yutarız ya.Peki neden o meyve içimizde büyüyüp yetişmez? '' dedi erge.Düşündü durdu babası,güldü.Ve izah etti ;''Aslında haklısın evlat,eğer topraktan geldiysek haklısın'' dedi,sırıtan ince fikir şaşkın ergene bakarken.

*BÖBÜR-NAME;Bensiz olamazdı hayat.Ben,siz olamazdım da.

***HİÇ İN BAŞLANGIÇ ÖYKÜSÜ***
Uyku tutmuyordu,uykunun tutması için yatakta gözüm kapalı halde bekliyordum.Aklıma olmayacak şeyler geliyordu,saat itibariyle bilincimin kapalı olması gerekirdi artık.Nereden çıktı ki bu düşünce?Kalkıp yazıyor sonra tekrar yatıyordum.Tekrar aklıma birşey geliyor yazıyordum.Lambanın duyusu dile gelse ''ne açıyorsun zırt pırt! '' tarzında sitemde bulunurdu.Lambanın duyusu?Sahi,lambanın duyusu olsaydı ne olurdu? Gördürme falan mı?Aman canım,neyse.
Aklıma birşey gelenlerin sayısı vücuda bulaşmış herhangi bir virüs gibi çoğalıyordu bedenimde.Aklımda geziniyor,aklımı eritip içeri giriyordu.Daha sonra konaklayıp dakikada yüzler,saatte binler oluyordu.Belli bir düzen olmadığı için hatırıma gelenleri seçmeye çalışıp ayıklıyordum.Bu düşünce trafiği beni hiç yormuyıor aksine keyif alıyordum.İşte sıkıntım geçti,artık ayıkladıklarımı düzene koymam gerek.Önce harf oldu,sonra kelime,sonra paragraf,yardımcı düşünceler.Ancak tek birşey eksik bu düzende o da galiba ana konu,yani HİÇ.

* Renkli olan sadece yeni fotoğraflar.Aslında hala siyah-beyaz İstanbul.Beyaz yüzler,solgun ve mat renkleriyle bizi oluşturuyordu.Biz etrafta simsiyah ayakkabılarımızı ve giysilermizle,depderin bir karadeliğiz.Kimse tanımıyor birbirini.Selam veren,esenlik dileyen yok artık
Velhasıl kelam;kalın salıcakla beyaz yüzler,solgun ve mat renkliler!

(yazı yazarken fonda HİÇ birşey çalmıyordu)

7 yorum:

  1. Hızlı yazdığımdan yazı hatalarını görmeyiveriniz.

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten güzel olmuş hatayı görmezden geldim tebrik ederim erdem bey paylaştığınız için...

    YanıtlaSil
  3. ufak yazım hataları olmuş ama yazı yine de muhteşem :)

    YanıtlaSil
  4. teşekkür ederim sağolun.

    YanıtlaSil
  5. ya bu Osmanlı işkenceleri Çin işkencelerini geride bırakır galiba:)

    YanıtlaSil
  6. Sanırım,aynı kaynaktan iki işkence daha var onlarda şok edici :) paylaşacağım onu da.

    YanıtlaSil