7 Haziran 2010 Pazartesi

CİNSELLİK VE SALDIRGANLIK

Yıllar önce okuduğum bir kitapta diyordu ki;

İnsanlar cinsellik ve saldırganlık dürtüleriyle doğar, ancak zamanla bu dürtüleri yok ederler.


Eh bizde demek ki zamanla bu dürtüler yok olup gidiyormuş diye hafızamıza kazımıştık. Ama yaşadıkça görüyoruz ki ne yazık ki öyle değilmiş. Gün geçtikçe insanların cinsellik ve saldırganlık dürtüleri daha çok baş göstermeye başlıyormuş. Eskiden amazonlar ve gladyatörler meydanda güreşirken teknolojinin gelişmesiyle savaş alanları da daha modern bir hal almaya başlamış olacak ki şimdilerde ise stadlarda dövüşler başlamış. Bir Amerikan güreşi yapıldığında bakıyoruz ki yüzbinlerce insan büyük bir heyecanla izlemeye çalışıyor. Eğer ki saldırganlık dürtüleri bastırılmış ise bu maçları izleme gereği nereden geliyor?

                                         *                  *                     *

Ya bir zamanlar dostluğun simgesi olan futbol???
Ne yazık ki onu da alet etmişler kötü emellerine…
Artık kimse gidip te ağız tadıyla bir maç izleyeyim diyemiyor.
Yüzlerce kişinin bağrışması arasında maç izlemeyi göze alırsın ama bir bakarsın bir beyinsel özürlü gelmiş kulağının dibinde ikide bir hakeme küfretmenin yanında topa her bir şot vuruluşunda da futbolculara hakaret etmeden edemiyor.

                                                *              *                 *

Yaşlıca bir amca geçenlerde anlatıyordu,
Eskiden tv de bir öpüşme sahnesi çıktığında ya hemen kanal değiştirirdik ya da komandanı bulamasaydık tv yi kapatırdık. Şimdi ise bir öpüşmeden de ileri gidilip derin derin sevişiliyor bir ise kahvemiz elimizde büyük bir keyifle izliyoruz. Hemde hanım, çocuklar, misafirler… hep beraber izliyoruz. Artık doğal bir olay gibi görmeye başladık. İnan nedenini bende bilmiyorum diye de eklemeyi de ihmal etmiyordu.


                                              *         *          *

Bir zamanlar efsane leylekler vardı. Çocukları getirip kapıya bırakan. Ama artık bu efsanenin de sonu gelmiş galiba, bir çocuğa kalkıp ta yavrum biliyor musun seni leylekler getirip bıraktı dediğinde sana bişey diyemese de içinden ne kadar da salak bu yaşa gelmiş halen leylek olayına inanıyor demekten kendini alamayacağına inanıyorum.

4 yorum:

  1. Ne yazık ki sonuna kadar haklısınız Osman Tuncay,eskiden öpüşme sahnesinde kızlar bakmaz babasının, abilerinin yanında diye öğretildi bana,bu yaşıma geldim hala bakamam yanımda biri varsa,ben de çocuklarıma aynı şekilde öğretiyorum,ama yeterli mi?
    Kim bilir...

    YanıtlaSil
  2. güzel bir yazı dizisine değinmişsiniz gerçekten haklısınız
    iyi çalışmalar
    ONURCAN AYDOĞMUŞ

    YanıtlaSil
  3. @fikirsizfikiri26 Şubat 2011 20:57

    Önce bir Futbol ve Futbolcu yazmayı öğren.
    Sonra kalkıp (gençlere) akıl vermeye başla.

    YanıtlaSil
  4. eee ne demişler, yarası olan gucunur.

    YanıtlaSil