8 Ekim 2009 Perşembe

ya varsa

Hazret-i Ali'ye (radiyallahu anh), birisi geldi. Adam, olumu, tekrar dirilmeyi, ahirette hesabi, cenneti ve cehennemi inkar ediyordu.

Hazret-i Ali'ye(radiyallahu anh):

- Ya Ali, siz Muslumanlar olume ve olum otesine inaniyorsunuz; biz ise inanmiyoruz. Siz cehennemden kurtulmak, cennete girmek icin bir suru ibadet ediyor, mal harciyor, zahmete giriyorsunuz. Bu zahmete deger mi? Hem olumden sonra tekrar dirilmenin olacagi ne malum?" diye sordu.

Hazret-i Ali (radiyallahu anh) adami sukunetle dinledi,sonra ona su cevabi verdi:

"Evet, olumden sonra dirilmek, hesaba cekilmek, cennete veya cehenneme girmek, ya senin dedigin gibi yoktur; ya da bizim dedigimiz vardir. Once senin dediginin dogru oldugunu dusunelim. Olumden sonra ahiret hayati yoksa, seninle biz ayni durumdayiz. Sana da yok bize de yok. Bu arada bizim Yuce Allah icin kildigimiz namazlarin, yaptigimiz ibadetlerin, hayir ve iyiliklerin, guzel ahlakin, verdigimiz zekat ve sadakalarin bize bir zarari olmaz. Ama, ya ahiret varsa, bizim dedigimiz dogru cikarsa, senin halin nice olur? diye sordu.

Adam, biraz durdu, dusundu ve sonra:
"Vallahi, her iki durumda da siz kardasiniz, ahiret varsa vay bizim halimize! Yolunu ogret,ben de Musluman olacagim," dedi ve Musluman oldu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder